Gościniec Floriański Kraków

Wyposażenie cukierni

Off 26
Wyposażenie cukierni
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Wyposażenie cukierni

Obecne czasy dla branży cukierniczej są coraz bardziej wymagające. Na rynku obserwuje się dużą konkurencję. Dużym powodzeniem cieszą się torty pieczone na zamówienie. Taki produkt muszą wyróżniać walory smakowe i estetyczne. Cukiernicy prześcigają się w pomysłach dotyczących dekoracji tortów. W tej dziedzinie trzeba mieć zdolności i wykonywać zadania z jak największą precyzją. Dlatego też zakłady cukiernicze zakupują sprzęty, które wspomagają proces dekorowania, a niejednokrotnie pozwalają na uzyskanie efektów, których nie da się osiągnąć manualnie. Na wyposażeniu cukierni, oprócz sprzętu do wypieku znajdują się maszyny do dekoracji i oblewarki do czekolady. Mogą one pracować samodzielnie lub stanowić element składowy linii produkcyjnej. Są przystosowane do pracy z różnymi rodzajami mas – od czekolady, przez lukry, aż do galaretek. Zakup oblewarki do czekolady w połączeniu z przystawkami do dekoracji oraz niewielki wkład własny daje możliwość osiągnięcia spektakularnych efektów,które przyciągną wielu klientów.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • krakau tourist

    Składniki: Ciasto: 40 dag mąki 3 dag drożdży 12,5 dag margaryny Pół szklanki mleka Pół szklanki cukru Skórka otarta z cytryny Sól, kurkuma Nadzienie: 10 dag marcepana 20 dag migdałów 5 dag kandyzowanych wiśni 10 dag brązowego cukru 6 łyżek dżemu brzoskwiniowego Cukier puder Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże dodać łyżeczkę maki…

  • trufle kraków

    Składniki: 1. 0,75 kg cielęciny 2. 0,75 kg włoszczyzny 3. 10 dag wędzonego boczku 4. 1 szklanka białego wytrawnego wina 5. 0,20 kg wątróbek drobiowych 6. Pół szklanki śmietany 7. 4 kromki chleba tostowego 8. 3 jajka 9. 1 opakowanie gotowej przyprawy do pasztetów 10. 0,10 kg słoniny w plastrach 11. 5 łyżek kolorowego pieprzu…

Komentarze:

Archiwa