Gościniec Kraków

Wyciskanie soków

Off 43
Wyciskanie soków
1 vote, 5.00 avg. rating (86% score)

Wyciskanie sokow (9)Wiele osób zastanawia się, jak zadbać o swoje zdrowie i dobra kondycję. W internecie możemy znaleźć sporo rozmaitych porad jak wzmocnić organizm, szczególnie podczas zimy, kiedy warzywa i owoce nie są tak dostępne jak w lecie. Możemy spotkać się z różnymi wskazówkami, co jeść, a czego unikać. Czasem można się w  tym pogubić, dlatego warto sięgnąć do źródeł i wybrać proste rozwiązanie, aby cieszyć się zdrowiem i uniknąć infekcji.

Jednym ze sposobów na zdrowie jest wyciskanie soków. Nikogo chyba nie trzeba przekonywać o zdrowotnym działaniu owoców i o tym jak wiele dobroczynnych dla naszego organizmu składników zawierają. Jednak warto zwrócić uwagę na to, że nie każdy sok jest tak samo wartościowy. Soki w kartonach są często poddawane obróbce termicznej lub, co gorsza, chemicznej, która usuwa część zdrowotnych właściwości. ponadto przechowywanie soków w kartonach również nie wpływa dobrze na ich jakość. Najlepszym rozwiązaniem są soki świeżo wyciskane, spożywane zaraz po wytworzeniu. pijmy więc głównie takie.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Kosze bożonarodzeniowe

    Kosze bożenarodzeniowe to doskonały pomysł na prezent. Przede wszystkim to prezent w zasadzie uniwersalny. Bo zarówno panie, jak i panowie będą zadowoleni z kosza pełnego smacznych wiktuałów. Kosze bożonarodzeniowe można dowolnie komponować, wszystko zależy od tego, dla kogo będą one przeznaczone. Zresztą nie musimy robić tego sami. Wystarczy zlecić przygotowanie odpowiednich zestawów albo też kupić…

  • Kawa do ekspresów

    Od kiedy żywność może być pakowana próżniowo wzrósł strach przed substancjami, które powodują, że nie traci ona na aromacie, smaku i jakości. Jednym z takich substancji jest furan. Furan to związek, który tworzy się nie tylko podczas próżniowego pakowania żywności, ale także podczas pasteryzacji np. słoiczków z żywnością dla niemowląt, piwa, grillowania potraw czy smażenia…

Komentarze:

Archiwa