Kuchnia molekularna Kraków

catering wigilijny kraków

Off 110
catering wigilijny kraków
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

kulinaria (13)Składniki:

1. 12 udek z kurczaka
2. 2 szklanki drobiowego bulionu
3. 1 szklanka jasnego piwa
4. 10 dag wędzonego boczku
5. 4 pietruszki
6. 4 marchewki
7. 20 dag brukselki
8. 1 por
9. 2 łyżeczki kminku
10. Olej
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano udka ze wszystkich stron.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i także obsmażyć. Udka poukładać w brytfance, posypać usmażonym boczkiem i kminkiem. Wlać bulion i piwo i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza (15 ? 20 minut pod przykryciem).
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić. Po 20 minutach dołożyć do brytfanki z udkami oczyszczone i pokrojone warzywa, nakryć i dusić aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby podlać bulionem). Podawać z ziemniakami.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • trufla restauracja kraków

    Składniki 1. 1,5 kg fileta z indyka 2. Pół pęczka zielonej pietruszki 3. 1 gałązka świeżego oregano 4. 2 gałązki świeżego rozmarynu 5. 2 gałązki świeżego tymianku 6. Pół szklanki bulionu drobiowego 7. 4 łyżki oliwy 8. Sól, pieprz, sos chrzanowy 9. 12 ząbków czosnku Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Uformować pieczeń….

  • gościniec floriański kraków

    Składniki: 1. 1 kilogram schabu bez kości 2. 20 dag cebulek szalotek 3. Niepełne pół litra bulionu 4. 3 jabłka (kwaskowe) 5. Cynamon mielony 6. Gałka muszkatołowa mielona 7. Goździki mielone 8. Cukier 9. Olej do wysmarowania formy 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso umyć i wysuszyć. Natrzeć solą, cukrem i świeżo zmielonym…

Komentarze:

Archiwa