Kuchnia molekularna Kraków

catering wigilijny kraków

Off 97
catering wigilijny kraków
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

kulinaria (13)Składniki:

1. 12 udek z kurczaka
2. 2 szklanki drobiowego bulionu
3. 1 szklanka jasnego piwa
4. 10 dag wędzonego boczku
5. 4 pietruszki
6. 4 marchewki
7. 20 dag brukselki
8. 1 por
9. 2 łyżeczki kminku
10. Olej
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano udka ze wszystkich stron.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i także obsmażyć. Udka poukładać w brytfance, posypać usmażonym boczkiem i kminkiem. Wlać bulion i piwo i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza (15 ? 20 minut pod przykryciem).
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić. Po 20 minutach dołożyć do brytfanki z udkami oczyszczone i pokrojone warzywa, nakryć i dusić aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby podlać bulionem). Podawać z ziemniakami.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • restauracja kraków floriańska

    U osób starszych często występują poważne zaburzenia apetytu. Wiele chorób, które przechodzą lub też przeszli w przeszłości, sprawia, że ich układ pokarmowy nie pracuje najlepiej. Jest to o tyle niebezpieczne, że osoby starsze, z racji wieku, są narażone na wiele schorzeń. Z tej przyczyny bardzo ważne jest dla nich dobre odżywianie. Dostarcza ono substancji, które…

  • Szkło w kuchni Warszawa

    Szkło to materiał, który coraz częściej znajduje zastosowanie jako element wykończenia wnętrz i bynajmniej nie chodzi tu tylko o lustra. Rzecz dotyczy szklanych paneli, które wykorzystuje się m. in.  jako zabudowę przestrzeni pomiędzy górnymi a dolnymi szafkami kuchennymi. Panele szklane lacobel, bo o nich mowa, to bardzo dobre rozwiązanie w kuchni. Łatwo i szybko się…

Komentarze:

Archiwa