Kuchnia molekularna Kraków

catering wigilijny kraków

Off 132
catering wigilijny kraków
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

kulinaria (13)Składniki:

1. 12 udek z kurczaka
2. 2 szklanki drobiowego bulionu
3. 1 szklanka jasnego piwa
4. 10 dag wędzonego boczku
5. 4 pietruszki
6. 4 marchewki
7. 20 dag brukselki
8. 1 por
9. 2 łyżeczki kminku
10. Olej
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano udka ze wszystkich stron.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i także obsmażyć. Udka poukładać w brytfance, posypać usmażonym boczkiem i kminkiem. Wlać bulion i piwo i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza (15 ? 20 minut pod przykryciem).
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić. Po 20 minutach dołożyć do brytfanki z udkami oczyszczone i pokrojone warzywa, nakryć i dusić aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby podlać bulionem). Podawać z ziemniakami.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • sos travel kraków

    Składniki: 1. 1,5 kg surowego boczku 2. 8 ząbków czosnku 3. 4 łyżki oliwy 4. 3 łyżki białego wytrawnego wina 5. 1 łyżka suszonego tymianku 6. 1 łyżka suszonego majeranku 7. 1 łyżka suszonego oregano 8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Oliwę,…

  • Błonnik witalny cena

    Wiele osób, które interesują się odpowiednim, zdrowym odżywianiem, często interesuje się zakupem błonnika witalnego, który notabene można zakupić w atrakcyjnej cenie bez problemu. Błonnik witalny cena nie jest wysoka, dzięki czemu większość osób jest w stanie zakupić go „od ręki”. Apteki, zarówno stacjonarne i internetowe posiadają często szeroki wybór błonników witalnych, dzięki czemu każdy z…

Komentarze:

Archiwa