Gościniec Kraków

menu wigilijne dla firm

Off 118
menu wigilijne dla firm
1 vote, 2.00 avg. rating (56% score)

kulinaria (9)Szyszki ryżowe to niekrępujący deser, który przygotować można dosłownie w kilka chwil. Nie wymaga on wielogodzinnych działań w kuchni, a jest bardzo smaczny i pożywny. Do wykonania szyszek ryżowych potrzebować będziemy przede wszystkim ryżu preparowanego. Można go kupić w sklepach spożywczych. Dziś nie jest sprzedawany w takiej dużej ilości, jak przed laty, ale wytrwali poszukiwacze produktów spożywczych na pewno gdzieś na niego natrafią. W rondelku powinniśmy rozpuścić czekoladę. Najlepsza do tego jest mleczna, ale znamy osoby, którym odpowiada także gorzka lub nawet biała. Po roztopieniu czekolady wsypujemy do garnka ryż, póki czekolada jest jeszcze ciepła, bo lepiej wszystko będzie się lepić. Po wymieszaniu składników lepimy szyszki. Najlepiej wyglądają w kształtach okrągłych lub owalnych. Po uformowaniu i wystygnięciu zupełnym schładzamy je w lodówce, aby forma się utrwaliła. Wystarczy przechowywać je w lodówce przez mniej więcej godzinę. Potem można je wystawić na talerze i podać gościom do popołudniowej kawy. Niektóre cukiernie tuż obok bajaderek sprzedają w swojej ofercie także szyszki ryżowe.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Pokazy barmańskie

    Zaskocz gości i zamów na swoje wydarzenie pokazy barmańskie. To efektowna forma atrakcji na różnego rodzaju wydarzenia: imprezy integracyjne, wesela, urodziny, imprezy firmowe, targi i inne imprezy okolicznościowe. Pokazy barmańskie są prowadzone przez wykwalifikowanych barmanów, którzy mogą się pochwalić wieloma certyfikatami i nagrodami międzynarodowymi. Barmani mają ogromne doświadczenie w standardowej obsłudze barmańskiej i w pokazach…

  • sos travel kraków

    Składniki: 1. 1,5 kg surowego boczku 2. 8 ząbków czosnku 3. 4 łyżki oliwy 4. 3 łyżki białego wytrawnego wina 5. 1 łyżka suszonego tymianku 6. 1 łyżka suszonego majeranku 7. 1 łyżka suszonego oregano 8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Oliwę,…

Komentarze:

Archiwa