Restauracja gościniec Floriański Kraków

gościniec pod zamkiem kraków

Off 123
gościniec pod zamkiem kraków
1 vote, 2.00 avg. rating (56% score)

kulinaria (9)Składniki:

1. 16 skrzydełek z kurczaka
2. 2 łyżki płynnego miodu
3. Kieliszek wódki
4. 3 ząbki czosnku
5. 2 łyżki przecieru pomidorowego
6. 2 cm korzenia imbiru
7. Olej
8. 1 łyżka octu
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Zagotować w garnku wodę z octem i solą. Skrzydełka umyć i włożyć do wrzątku, gotować na małym ogniu przez pięć minut. Odstawić i trzymać jeszcze przez 3 minuty we wrzątku. Po tym czasie wyjąć i odstawić, aby wyschły.
Czosnek obrać i rozetrzeć z solą. Korzeń imbiru obrać i zetrzeć. W misce wymieszać czosnek z imbirem, wódką, miodem pieprzem, łyżką oleju i przecierem pomidorowym. Włożyć do niej skrzydełka i obtoczyć w marynacie. Pozostawić w chłodnym miejscu, na co najmniej 4 godziny, od czasu do czasu zamieszać. Po okresie marynowania, skrzydełka (po 4 sztuki) zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (20 minut). Podawać z sałatką.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Kawa do ekspresów

    Od kiedy żywność może być pakowana próżniowo wzrósł strach przed substancjami, które powodują, że nie traci ona na aromacie, smaku i jakości. Jednym z takich substancji jest furan. Furan to związek, który tworzy się nie tylko podczas próżniowego pakowania żywności, ale także podczas pasteryzacji np. słoiczków z żywnością dla niemowląt, piwa, grillowania potraw czy smażenia…

  • restauracja gościniec kraków

    Składniki: 1. 1,5 kg polędwicy wołowej 2. 30 dag pasztetu z wątróbek drobiowych (pasztet musi być miękki) 3. 40 dag pieczarek lub świeżych grzybów leśnych 4. Pół kilograma francuskiego ciasta 5. 1 cebula 6. 1 jajko 7. 2 ? 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 8. Oliwa 9. Sklarowane masło 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz…

Komentarze:

Archiwa