Gościniec Kraków

gościniec kraków

Off 108
gościniec kraków
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

sushi-grodzisk-mazowiecki-1Składniki:

1. 4 kotlety z piersi indyka
2. 1 pomarańcza
3. Skórka otarta z jednej cytryny
4. 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
5. 1 łyżka posiekanej świeżej melisy
6. Pół szklanki bułki tartej
7. 2 jajka
8. Olej do smażenia
9. Curry
10. Mąka
11. Sól, świeżo starty czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, lekko rozbić tłuczkiem. Pomarańczę wyszorować, osuszyć i obrać a następnie wyciąć poszczególne cząstki. Cząstki pomarańczy rozłożyć na mięsie i lekko oprószyć curry a następnie mięso zwinąć tworząc roladki.
Bułkę tartą wymieszać z posiekaną melisą i natką pietruszki i otartą skórką z cytryny. Gotowe roladki (można brzegi spiąć wykałaczką) panierować najpierw w mące a następnie w rozbełtanych jajkach i bułce tartej z ziołami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Błonnik witalny cena

    Wiele osób, które interesują się odpowiednim, zdrowym odżywianiem, często interesuje się zakupem błonnika witalnego, który notabene można zakupić w atrakcyjnej cenie bez problemu. Błonnik witalny cena nie jest wysoka, dzięki czemu większość osób jest w stanie zakupić go „od ręki”. Apteki, zarówno stacjonarne i internetowe posiadają często szeroki wybór błonników witalnych, dzięki czemu każdy z…

  • diverse kraków floriańska

    Praca w telewizji do marzenie dla każdego dziecka. Także wielu dorosłych marzy o tym, by stanąć przed kamerą. Prawda jest jednak taka, że droga gwiazdy telewizyjnej nie jest usłana różami. Czy jest tak także wśród, tak zwanych gwiazd kuchni? Kulinaria to dziedzina zupełnie inna niż taniec czy aktorstwo, jednak także jej przedstawiciele występują często w…

Komentarze:

Archiwa