Restauracja Florianska

floriańska kraków restauracja

Off 20
floriańska kraków restauracja
1 vote, 3.00 avg. rating (66% score)

kulinaria (13)Składniki:

Ciasto:
6 szklanek mąki
1 kostka margaryny
0,25 litra śmietany
8 dag drożdży
Pół łyżeczki soli
2 jajka
Trochę cukru
Farsz:
20 dag szynki
Pół pora
Pół pęczka zielonej pietruszki
Pół pęczka koperku
2 łyżki tartego parmezanu
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz
Na wierzch rogalików: białko, gruboziarnista sól, sezam

Wykonanie:

Wymieszać śmietanę z jajkami, cukrem, solą i drożdżami. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną, dodać śmietanę z dodatkami i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto włożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać oczyszczonego, umytego u pokrojonego w kostkę pora, zeszklić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Natkę i koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z szynką i dodać do pora. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placki o grubości około pół centymetra, kroić w trójkąty. Każdy trójkąt posmarować białkiem i nakładać farsz, a następnie zwinąć w rogaliki. Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Każdy rogalik posmarować białkiem i posypać gruboziarnistą solą i sezamem. Piec pół godziny (190 stopni).

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • menu wigilijne restauracja

    Składniki: 1. 1 kilogram piersi z kurczaka 2. 6 plastrów miękkiego żółtego sera 3. 3 ogórki 4. 2 łyżki musztardy 5. 1 szklanka 30% śmietany 6. 1 kieliszek białego wytrawnego wina 7. 1 łyżka masła 8. Olej do smażenia 9. Kilka łodyżek koperku 10. Papryka 11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Zielone ogórki cienko…

  • Projekt lokalu gastronomicznego

    Kuchnia bałkańska zawsze cieszyła się dużym powodzeniem w naszym kraju. Jej wielobarwność, różnorodność oraz intrygująca kompozycja smakowa powodują, że niezależnie skąd dany konsument pochodzi, to zawsze znajdzie w niej coś wyjątkowego dla siebie samego. Wykorzystując potencjał jaki daje kuchnia bałkańska zdecydowałem się o otworzeniu kuchni pochodzącej z tego rejonu naszego kontynentu. Bardzo istotnym dla mnie…

Komentarze:

Archiwa