Gościniec Floriański Kraków, Gościniec Kraków, Kuchnia molekularna Kraków

Restauracja Gościniec Kraków

Off 8
Restauracja Gościniec Kraków
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Imprezy okolicznościowe

Nasza restauracja specjalizuje się również w urządzaniu kameralnych przyjęć okolicznościowych do 30 osób, w tym m.in. obiadów weselnych, komunii, chrzcin, styp, urodzin oraz wielu innych imprez.

Nasi kucharze mogą przygotować dla Państwa specjalne menu, a kelnerzy w wyjątkowy sposób udekorować stoły, a na specjalne życzenie także salę restauracyjną. Istnieje również możliwość wynajęcia restauracji lub jednego z pomieszczeń na wyłączność gości.

Na specjalne życzenie Gości możemy , zaaranżować szereg atrakcji takich jak : Muzyka na żywo ( Zespól lub DJ ) , dla fanów atrakcji wirtualnych X box Kinect Games oraz np. ,,Fotobudka śmiechu,,. To tylko niektóre z dodatkowych elementów w szerokiej gamie naszych propozycji, które mają na celu uatrakcyjnienie danej uroczystości.

Propozycja menu
Przystawka

Tatar wołowy z perłami i sorbetem z buraków

Bigos Staropolski z kiełbasą Lisiecką, galaretką z zielonego ogórka i tostem z pistacjami
Zupa

Latte szczawiowe z chipsami z raków, żółtkiem confit i bryndzą

Żurek z podgrzybkami i tartym chrzanem
Danie główne

Pierś z perliczki nadziewana musem z wiejskiej kiełbasy i szpinaku podawana z zapiekanką ziemniaczaną i tagliatelle z cukinii

Kociołek żeberek podany z gulaszem ziemniaczanymi, grzybami i suszoną kiełbasą jałowcową
Deser

Gorące ciastko czekoladowe z kolendrą podane z solonym karmelem i lodami z wędzonych śliwek

Deska serów z orzechami i miodem

Doświadczenie , domowa atmosfera oraz znakomita kuchnia to tylko niektóre z czynników , które wyróżniają nas z pośród szeregu restauracji organizujących uroczystości weselne. Zaufała nam już znaczna liczba młodych par i z ,, czystym sumieniem ,,możemy powiedzieć , iż ….. WSZYSCY BYLI ZADOWOLENI !!!
Menu weselne

(przykładowe menu weselne)
Przystawka

Terina z kurczaka z pistacjami i galaretką z buraka

Makrela na toście z kruszonką z orzecha laskowego i sosem malinowo-cytrynowym

Zupa

Domowy rosół z makaronem

Krem chrzanowy z płatkiem bekonu i czerwonym pesto

Pierwsze danie główne

Żeberka w sosie z wędzonych śliwek z pieczonymi ziemniakami

Udziec Wołowy w sosie własnym z widgesami ziemniaczanymi

Dodatki do dań głównych

Zestaw surówek

Bukiet warzyw

Warzywa grillowane z peseto

Fasolka szparagowa

Deser

Karpatka z sosem czekoladowym i kremem wiśniowym

Deser lodowy (pistacjowe / melba – szwajcarska czekolada) z sosem kawowym

Drugie danie główne

Pieczony karczek w sosie myśliwskim z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Szaszłyk drobiowo – wieprzowy z warzywami w pesto z suszonych pomidorów

podany z frytkami i mixem sałat

Trzecie danie główne

Żurek z tartym chrzanem

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

Zimna płyta

Talerze staropolskich wędlin

Talerz Serwów Regionalnych

Mięsa pieczone w wytrawnej galarecie

Talerze mięs pieczonych

Pasztet z dzika sosem brusznicowo jałowcowym

Tymbaliki, drobiowe, wieprzowe, rybne

Tarty na cieście francuskim

(porowa z szynką , grillowane warzywa z tuńczykiem,

i prowansalska cebula

Misy sezonowych sałat z warzywami i vinegretem

Sałatka zbójnicka z szynką i serem

Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Sosy (chrzanowy , tatarski , żurawinowy)

Kosze Owoców
Napoje ( Bez limitu )
Bufet z Kawą i Herbatą
Woda mineralna gazowana i niegazowana (0,7 l )Napoje Owocowe

Catering
Catering weselny
oferujemy osobom planującym przyjęcie weselne. W związku z tak ważną okazją
zapewnimy Państwu specjalnie dostosowane kilkudaniowe menu wraz z kompleksową obsługą.Menu dopasowane do życzenia Gościa( Przykładowe menu )
Przystawki
Terrina z kurczaka z pistacjami i galaretka z buraka
Makrela na toście z kruszonka z orzecha laskowego i sosem malinowo-cytrynowym
Zupy
Consomme drobiowe z pomidorami i grubym makaronem
Krem pieczarkowy z cream fresh i chipsami z ziemniaków
Dania główne
Zrazy wołowe nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i korniszonami w sosie z boczniaków podane z ziemniakami puree
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podane z kopytkami z parmezanem i bułką tartą
Pieczony filet z łososia podany z tartą szpinakową z serem feta i sosem kukurydzianym
Deser
Deser lodowy (lody pistacjowe, lody melba, lody szwajcarska czekolada) z sosem kawowym
Tarta cytrynowa z paloną bezą
Karpatka z sosem czekoladowym z kremem wiśniowym
Zimna płyta
Talerze staropolskich wędlin
Talerz serów regionalnych
Talerze mięs pieczonych
Pasztet z dzika z sosem brusznicowo-jałowcowym
Tymbaliki drobiowe warzywne i rybne
Tarty na cieście francuskim (porowa z szynką, grillowane warzywa z tuńczykiem i prowansalska cebula)
Misy sezonowych sałat z warzywami i winegretem
Sałatka zbójnicka z szynką i serem
Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
Bufety
Bufet słodkości
Bufet Ryb i Owoców morza
Bufet StaropolskiDodatkowe opcje

Płonące prosię podane z pieczonymi ziemniakami kopytkami oraz czerwoną kapustą
Live Cooking – przygotowanie dań dla gości z wybranych wczesnej składników.
Catering świąteczny
Catering świąteczny to propozycja ściśle związana z dwoma najważniejszymi świętami kościelnymi:
Wielkanocą oraz Bożym Narodzeniem. Z tej okazji nasi kucharze przygotują dla Państwa
potrawy mające swoje korzenie w tradycyjnej świątecznej kuchni polskiej.
Catering wigilijny
Zupa
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa grzybowa z makaronem i natką pietruszki
Krem z kiszonej kapusty z kminkiem i białą kiełbasą
Danie główne
Smażony karp z kapustą z grochem i grzybami
Pstrąg pieczony w papilocie z migdałami, masłem kolendrowo-pietruszkowym i ziemniakami puree, zestaw surówek
Smażony łosoś na puree z białej fasoli z tartą szpinakową z serem feta i sosem z kaparów i oliwek
Deser
Świąteczna kutia
Tarta z masą kajmakową i lodami
Makowiec z bakaliami
Catering wielkanocny
Zupa
Barszcz biały z kiełbasą, tartym chrzanem i kurkami
Krem chrzanowy z jajkiem w koszulce i oliwą prawdziwkową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym podana z babką wielkanocną i sałatką z jajka i szpinaku
Duszone mini kiełbaski w sosie kurkowym podane z ziemniakami i sałatką z rzeżuchy i migdałów
Deser
Mazurek z migdałami i lodami cytrynowymi
Catering dla domu

Catering dla domu to oferta adresowana do osób zamierzających zorganizować ważną uroczystość rodzinną we własnym domu. Jeśli nie mają Państwo zbyt dużo wolnego czasu, a gotowanie
nie jest Waszą mocną stroną, opcja przez nas proponowana może być idealnym rozwiązaniem. Nasza oferta obejmuje różnego rodzaju przyjęcia oraz bankiety okolicznościowe, w tym komunie, chrzciny oraz stypy.
Przystawki
Pikantny tatar wołowy z piklami i słonym karmelem
Pstrąg z kruszonką z portugalskiej kiełbasy chorizo z sałatką z rukoli i julien z buraka
Terina z kurczaka nadziewana musem z kaszanki z karmelizowanymi cebulkami w miodzie akacjowym
Tatar warzywny z musem feta i płatkami grejpfruta

Zupy
Krem z białych warzyw z orzechami laskowymi i oliwą truflową
Żurek z jajkiem z ziemniakami
Consome wołowe z warzywami i lanym ciastem

Dania główne
Schab pieczony z sosem z wędzonych śliwek
Stek z łososia na puree z białej fasoli z tagliatelle z marchewki
Polędwiczki w sosie z czerwonego wina z zapiekanką graten i tagliatelle z cukinii
Udko z kaczki confit w sosie z borowików podane z chrupiącymi kluskami i kapustą z kurkami
Filet z kurczaka z kostką podany na pate z wątróbek ze szpinakiem i sosem madera i palonym puree ziemniaczanym z tymiankiem

Deser
Lody z sosem owocowym i chrupiącym ciasteczkiem
Rolada biszkoptowa z pianką cappuccino
Chrupiące ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce
Szarlotka z sosem malinowym i gałką lodów śmietankowych

CATERING FINGER FOOD MINI PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE
(przykładowe menu)
… czyli jedna z naszych specjalności, które ubarwią każde przyjęcie w Państwa domu, czy firmie.

MIĘSNE
Mus z koziego sera ze szparagami i szynką parmeńską
Carpaccio wołowe z musztardą starofrancuską i parmezanem
Terrina z drobiowych wątróbek z koniakiem i suszonymi śliwkami
Mini sandwicz z grillowanym kurczakiem i sosem barbecue
Mini ciabatta z pieczonym schabem i chrupiącą kiełbaską chorizo
Mus z wątróbek na słonym ciasteczku z galaretką z brandy
Pikantny tatar wołowy z chipsem parmezanowym i sałatką z rukoli
Rozetka piersi z kaczki z galaretką z żurawiny i rukolą

RYBNE
Barwena na grzance z aioli w towarzystwie chrupiących warzyw
Tosty z pasztetem z makreli ze skórką cytrynową i ziołami
Krewetki z tempurze z sosem majonezowym curry
Filet z pstrąga pod crumble z chorriso
Sałatka koktajlowa z krewetkami i awokado
WEGETARIAŃSKIE
Łódeczki z ogórka nadziewane kremem z fety z dodatkiem czosnku
Koreczki caprese z oliwkami
Terrina z kozim serem i buraczkami
Sałatka z kuskusem i feta w cieście filo
Tosty z tapenadą z czarnych oliwek i anchois

DESER
Waniliowa panna cotta
Duet białej i ciemnej czekolady z kruszonym pieprzem
Mini tarty z kremem waniliowym św owocami sezonowymi
Torcik czarny las z wiśniami marynowanymi w wódce
Mus karmelowy z galaretka gruszkową
Chrupiące ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce

słowa kluczowe: mint hostel krakow, restauracja trufla kraków, jó napot krakkó, diverse floriańska kraków, menu wigilijne kraków, krakau informationen, kolacja wigilijna w restauracji kraków, komunia kraków restauracja, att se i krakow

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • trufla kraków restauracja

    W dzisiejszych czasach bardzo dużą uwagę przywiązujemy do tego, żeby zapewnić sobie odpowiedni poziom bezpieczeństwa oraz komfortu, co może nam zapewnić takie rozwiązanie, jak na przykład domy nowoczesne do zabudowy szeregowej. To właśnie tutaj mamy możliwość cieszyć się znacznie większą przestronnością, jak także liczyć na jej odpowiednie zorganizowanie, jakie będzie mogło odpowiadać naszym oczekiwaniom. Niejednokrotnie…

  • restauracja floriańska wieruszów

    Jeśli dobrze rozplanowałeś rozwój swojego biznesu gastronomicznego, możesz spodziewać się stałego napływu nowych klientów. Z jednej strony będzie to pocieszające ze względu na większe zarobki, z drugiej zaś strony będzie to również oznaczało podwyższone koszty związane z wyposażeniem gastronomii. Zmywarki gastronomiczne powinny na początek ułatwić pracę kucharzom. Niemniej wybór nie jest łatwy z powodu bogatego…

Komentarze:

Archiwa