Gościniec Floriański Kraków, Gościniec Kraków, Kuchnia molekularna Kraków

Restauracja Gościniec Kraków

Off 37
Restauracja Gościniec Kraków
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Imprezy okolicznościowe

Nasza restauracja specjalizuje się również w urządzaniu kameralnych przyjęć okolicznościowych do 30 osób, w tym m.in. obiadów weselnych, komunii, chrzcin, styp, urodzin oraz wielu innych imprez.

Nasi kucharze mogą przygotować dla Państwa specjalne menu, a kelnerzy w wyjątkowy sposób udekorować stoły, a na specjalne życzenie także salę restauracyjną. Istnieje również możliwość wynajęcia restauracji lub jednego z pomieszczeń na wyłączność gości.

Na specjalne życzenie Gości możemy , zaaranżować szereg atrakcji takich jak : Muzyka na żywo ( Zespól lub DJ ) , dla fanów atrakcji wirtualnych X box Kinect Games oraz np. ,,Fotobudka śmiechu,,. To tylko niektóre z dodatkowych elementów w szerokiej gamie naszych propozycji, które mają na celu uatrakcyjnienie danej uroczystości.

Propozycja menu
Przystawka

Tatar wołowy z perłami i sorbetem z buraków

Bigos Staropolski z kiełbasą Lisiecką, galaretką z zielonego ogórka i tostem z pistacjami
Zupa

Latte szczawiowe z chipsami z raków, żółtkiem confit i bryndzą

Żurek z podgrzybkami i tartym chrzanem
Danie główne

Pierś z perliczki nadziewana musem z wiejskiej kiełbasy i szpinaku podawana z zapiekanką ziemniaczaną i tagliatelle z cukinii

Kociołek żeberek podany z gulaszem ziemniaczanymi, grzybami i suszoną kiełbasą jałowcową
Deser

Gorące ciastko czekoladowe z kolendrą podane z solonym karmelem i lodami z wędzonych śliwek

Deska serów z orzechami i miodem

Doświadczenie , domowa atmosfera oraz znakomita kuchnia to tylko niektóre z czynników , które wyróżniają nas z pośród szeregu restauracji organizujących uroczystości weselne. Zaufała nam już znaczna liczba młodych par i z ,, czystym sumieniem ,,możemy powiedzieć , iż ….. WSZYSCY BYLI ZADOWOLENI !!!
Menu weselne

(przykładowe menu weselne)
Przystawka

Terina z kurczaka z pistacjami i galaretką z buraka

Makrela na toście z kruszonką z orzecha laskowego i sosem malinowo-cytrynowym

Zupa

Domowy rosół z makaronem

Krem chrzanowy z płatkiem bekonu i czerwonym pesto

Pierwsze danie główne

Żeberka w sosie z wędzonych śliwek z pieczonymi ziemniakami

Udziec Wołowy w sosie własnym z widgesami ziemniaczanymi

Dodatki do dań głównych

Zestaw surówek

Bukiet warzyw

Warzywa grillowane z peseto

Fasolka szparagowa

Deser

Karpatka z sosem czekoladowym i kremem wiśniowym

Deser lodowy (pistacjowe / melba – szwajcarska czekolada) z sosem kawowym

Drugie danie główne

Pieczony karczek w sosie myśliwskim z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Szaszłyk drobiowo – wieprzowy z warzywami w pesto z suszonych pomidorów

podany z frytkami i mixem sałat

Trzecie danie główne

Żurek z tartym chrzanem

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

Zimna płyta

Talerze staropolskich wędlin

Talerz Serwów Regionalnych

Mięsa pieczone w wytrawnej galarecie

Talerze mięs pieczonych

Pasztet z dzika sosem brusznicowo jałowcowym

Tymbaliki, drobiowe, wieprzowe, rybne

Tarty na cieście francuskim

(porowa z szynką , grillowane warzywa z tuńczykiem,

i prowansalska cebula

Misy sezonowych sałat z warzywami i vinegretem

Sałatka zbójnicka z szynką i serem

Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Sosy (chrzanowy , tatarski , żurawinowy)

Kosze Owoców
Napoje ( Bez limitu )
Bufet z Kawą i Herbatą
Woda mineralna gazowana i niegazowana (0,7 l )Napoje Owocowe

Catering
Catering weselny
oferujemy osobom planującym przyjęcie weselne. W związku z tak ważną okazją
zapewnimy Państwu specjalnie dostosowane kilkudaniowe menu wraz z kompleksową obsługą.Menu dopasowane do życzenia Gościa( Przykładowe menu )
Przystawki
Terrina z kurczaka z pistacjami i galaretka z buraka
Makrela na toście z kruszonka z orzecha laskowego i sosem malinowo-cytrynowym
Zupy
Consomme drobiowe z pomidorami i grubym makaronem
Krem pieczarkowy z cream fresh i chipsami z ziemniaków
Dania główne
Zrazy wołowe nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i korniszonami w sosie z boczniaków podane z ziemniakami puree
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podane z kopytkami z parmezanem i bułką tartą
Pieczony filet z łososia podany z tartą szpinakową z serem feta i sosem kukurydzianym
Deser
Deser lodowy (lody pistacjowe, lody melba, lody szwajcarska czekolada) z sosem kawowym
Tarta cytrynowa z paloną bezą
Karpatka z sosem czekoladowym z kremem wiśniowym
Zimna płyta
Talerze staropolskich wędlin
Talerz serów regionalnych
Talerze mięs pieczonych
Pasztet z dzika z sosem brusznicowo-jałowcowym
Tymbaliki drobiowe warzywne i rybne
Tarty na cieście francuskim (porowa z szynką, grillowane warzywa z tuńczykiem i prowansalska cebula)
Misy sezonowych sałat z warzywami i winegretem
Sałatka zbójnicka z szynką i serem
Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
Bufety
Bufet słodkości
Bufet Ryb i Owoców morza
Bufet StaropolskiDodatkowe opcje

Płonące prosię podane z pieczonymi ziemniakami kopytkami oraz czerwoną kapustą
Live Cooking – przygotowanie dań dla gości z wybranych wczesnej składników.
Catering świąteczny
Catering świąteczny to propozycja ściśle związana z dwoma najważniejszymi świętami kościelnymi:
Wielkanocą oraz Bożym Narodzeniem. Z tej okazji nasi kucharze przygotują dla Państwa
potrawy mające swoje korzenie w tradycyjnej świątecznej kuchni polskiej.
Catering wigilijny
Zupa
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa grzybowa z makaronem i natką pietruszki
Krem z kiszonej kapusty z kminkiem i białą kiełbasą
Danie główne
Smażony karp z kapustą z grochem i grzybami
Pstrąg pieczony w papilocie z migdałami, masłem kolendrowo-pietruszkowym i ziemniakami puree, zestaw surówek
Smażony łosoś na puree z białej fasoli z tartą szpinakową z serem feta i sosem z kaparów i oliwek
Deser
Świąteczna kutia
Tarta z masą kajmakową i lodami
Makowiec z bakaliami
Catering wielkanocny
Zupa
Barszcz biały z kiełbasą, tartym chrzanem i kurkami
Krem chrzanowy z jajkiem w koszulce i oliwą prawdziwkową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym podana z babką wielkanocną i sałatką z jajka i szpinaku
Duszone mini kiełbaski w sosie kurkowym podane z ziemniakami i sałatką z rzeżuchy i migdałów
Deser
Mazurek z migdałami i lodami cytrynowymi
Catering dla domu

Catering dla domu to oferta adresowana do osób zamierzających zorganizować ważną uroczystość rodzinną we własnym domu. Jeśli nie mają Państwo zbyt dużo wolnego czasu, a gotowanie
nie jest Waszą mocną stroną, opcja przez nas proponowana może być idealnym rozwiązaniem. Nasza oferta obejmuje różnego rodzaju przyjęcia oraz bankiety okolicznościowe, w tym komunie, chrzciny oraz stypy.
Przystawki
Pikantny tatar wołowy z piklami i słonym karmelem
Pstrąg z kruszonką z portugalskiej kiełbasy chorizo z sałatką z rukoli i julien z buraka
Terina z kurczaka nadziewana musem z kaszanki z karmelizowanymi cebulkami w miodzie akacjowym
Tatar warzywny z musem feta i płatkami grejpfruta

Zupy
Krem z białych warzyw z orzechami laskowymi i oliwą truflową
Żurek z jajkiem z ziemniakami
Consome wołowe z warzywami i lanym ciastem

Dania główne
Schab pieczony z sosem z wędzonych śliwek
Stek z łososia na puree z białej fasoli z tagliatelle z marchewki
Polędwiczki w sosie z czerwonego wina z zapiekanką graten i tagliatelle z cukinii
Udko z kaczki confit w sosie z borowików podane z chrupiącymi kluskami i kapustą z kurkami
Filet z kurczaka z kostką podany na pate z wątróbek ze szpinakiem i sosem madera i palonym puree ziemniaczanym z tymiankiem

Deser
Lody z sosem owocowym i chrupiącym ciasteczkiem
Rolada biszkoptowa z pianką cappuccino
Chrupiące ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce
Szarlotka z sosem malinowym i gałką lodów śmietankowych

CATERING FINGER FOOD MINI PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE
(przykładowe menu)
… czyli jedna z naszych specjalności, które ubarwią każde przyjęcie w Państwa domu, czy firmie.

MIĘSNE
Mus z koziego sera ze szparagami i szynką parmeńską
Carpaccio wołowe z musztardą starofrancuską i parmezanem
Terrina z drobiowych wątróbek z koniakiem i suszonymi śliwkami
Mini sandwicz z grillowanym kurczakiem i sosem barbecue
Mini ciabatta z pieczonym schabem i chrupiącą kiełbaską chorizo
Mus z wątróbek na słonym ciasteczku z galaretką z brandy
Pikantny tatar wołowy z chipsem parmezanowym i sałatką z rukoli
Rozetka piersi z kaczki z galaretką z żurawiny i rukolą

RYBNE
Barwena na grzance z aioli w towarzystwie chrupiących warzyw
Tosty z pasztetem z makreli ze skórką cytrynową i ziołami
Krewetki z tempurze z sosem majonezowym curry
Filet z pstrąga pod crumble z chorriso
Sałatka koktajlowa z krewetkami i awokado
WEGETARIAŃSKIE
Łódeczki z ogórka nadziewane kremem z fety z dodatkiem czosnku
Koreczki caprese z oliwkami
Terrina z kozim serem i buraczkami
Sałatka z kuskusem i feta w cieście filo
Tosty z tapenadą z czarnych oliwek i anchois

DESER
Waniliowa panna cotta
Duet białej i ciemnej czekolady z kruszonym pieprzem
Mini tarty z kremem waniliowym św owocami sezonowymi
Torcik czarny las z wiśniami marynowanymi w wódce
Mus karmelowy z galaretka gruszkową
Chrupiące ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce

słowa kluczowe: mint hostel krakow, restauracja trufla kraków, jó napot krakkó, diverse floriańska kraków, menu wigilijne kraków, krakau informationen, kolacja wigilijna w restauracji kraków, komunia kraków restauracja, att se i krakow

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • restauracje kraków floriańska

    Przewody przeznaczone do układania na stałe nie muszą być specjalnie giętkie i mają żyły jednodrutowe przy przekrojach do 10 mm8, a żyły wielodrutowe (linki) ? przy większych przekrojach. Natomiast przewody do odbiorników ruchomych (przewody oponowe, sznury) muszą być bardzo giętkie, muszą wytrzymywać wielokrotne zginanie i dlatego ? niezależnie od przekroju ? mają żyły wielodrutowe, skręcone…

  • Nasiona feminizowane

    Na szczęście nie żyjemy jeszcze w kraju muzułmańskim, więc nie musimy przejmować się karą kupując alkohol w dowolnym sklepie. Na naszym lokalnym rynku jest jednak sporo substancji, których nadal nie możemy kupować, posiadać, ani tym bardziej używać. Jedną z takich substancji jest marihuana, uważana powszechnie za narkotyk. O dziwo nasiona feminizowane tej rośliny można bez…

Komentarze:

Archiwa