Restauracja gościniec Floriański Kraków

restauracja gościniec kraków

Off 105
restauracja gościniec kraków
1 vote, 5.00 avg. rating (86% score)

catering-rzeszow-1Składniki:

1. 1,5 kg polędwicy wołowej
2. 30 dag pasztetu z wątróbek drobiowych (pasztet musi być miękki)
3. 40 dag pieczarek lub świeżych grzybów leśnych
4. Pół kilograma francuskiego ciasta
5. 1 cebula
6. 1 jajko
7. 2 ? 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
8. Oliwa
9. Sklarowane masło
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, wyciąć ewentualne kawałki tłuszczu i błon, obwiązać ciasno bawełnianą nitką, aby zachowało ładny kształt. Na patelni rozgrzać oliwę i mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć na folię aluminiową i po przestygnięciu zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki.
Pieczarki (lub inne świeże grzyby) oczyścić, posiekać i wsypać na suchą patelnię, smażyć aż puszczony z grzybów sok odparuje, a następnie dołożyć cebulę i 2 łyżki masła i jeszcze przez chwilę smażyć. Dołożyć pasztet (rozetrzeć go łyżką) i wsypać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Rozwałkować blat ciasta francuskiego i posmarować połową masy pasztetowo-grzybowej, na to położyć oziębione i pozbawione nitki mięso, posmarować resztą masy. Brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem, zawinąć i skleić brzegi. Na blaszce ułożyć zawinięte mięso ?szwem? do dołu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza i piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze pół godziny. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Przed podaniem pokroić w grube plastry.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Cytrynówka

    W dzisiejszych czasach, bardzo wiele owoców jest dostępnych w sklepach przez cały rok. Duża dostępność cytrusów powoduje, że dobrym sposobem na ich wykorzystanie jest cytrynówka. Jest to nalewka robiona na bazie skórek z cytryn oraz ich soku. Robiona na bazie cukru bądź miodu, dobra cytrynówka ma w swoim składzie odpowiednio mocny alkohol, taki jak wódka…

  • Najlepsze restauracje Lublin

    Czy każdy z nas lubi dobrze zjeść? To pytanie wydaje się być pytaniem retorycznym. Dlaczego? Dobrze wiemy, że każdy z nas potrzebuje tego, by każdego dnia dostarczyć swojemu organizmowi odpowiednią ilość kalorii każdego dnia. Wiemy jednak, że nie sama zawartość białka, węglowodanów oraz tłuszczy liczy się w jedzeniu. Co odgrywa bardzo ważną rolę? Z pewnością…

Komentarze:

Archiwa