Restauracja gościniec Floriański Kraków

restauracja gościniec kraków

Off 76
restauracja gościniec kraków
1 vote, 5.00 avg. rating (86% score)

catering-rzeszow-1Składniki:

1. 1,5 kg polędwicy wołowej
2. 30 dag pasztetu z wątróbek drobiowych (pasztet musi być miękki)
3. 40 dag pieczarek lub świeżych grzybów leśnych
4. Pół kilograma francuskiego ciasta
5. 1 cebula
6. 1 jajko
7. 2 ? 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
8. Oliwa
9. Sklarowane masło
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, wyciąć ewentualne kawałki tłuszczu i błon, obwiązać ciasno bawełnianą nitką, aby zachowało ładny kształt. Na patelni rozgrzać oliwę i mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć na folię aluminiową i po przestygnięciu zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki.
Pieczarki (lub inne świeże grzyby) oczyścić, posiekać i wsypać na suchą patelnię, smażyć aż puszczony z grzybów sok odparuje, a następnie dołożyć cebulę i 2 łyżki masła i jeszcze przez chwilę smażyć. Dołożyć pasztet (rozetrzeć go łyżką) i wsypać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Rozwałkować blat ciasta francuskiego i posmarować połową masy pasztetowo-grzybowej, na to położyć oziębione i pozbawione nitki mięso, posmarować resztą masy. Brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem, zawinąć i skleić brzegi. Na blaszce ułożyć zawinięte mięso ?szwem? do dołu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza i piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze pół godziny. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Przed podaniem pokroić w grube plastry.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Wyciskanie soków

    Wiele osób zastanawia się, jak zadbać o swoje zdrowie i dobra kondycję. W internecie możemy znaleźć sporo rozmaitych porad jak wzmocnić organizm, szczególnie podczas zimy, kiedy warzywa i owoce nie są tak dostępne jak w lecie. Możemy spotkać się z różnymi wskazówkami, co jeść, a czego unikać. Czasem można się w  tym pogubić, dlatego warto…

  • trufle kraków

    Składniki: 1. 0,75 kg cielęciny 2. 0,75 kg włoszczyzny 3. 10 dag wędzonego boczku 4. 1 szklanka białego wytrawnego wina 5. 0,20 kg wątróbek drobiowych 6. Pół szklanki śmietany 7. 4 kromki chleba tostowego 8. 3 jajka 9. 1 opakowanie gotowej przyprawy do pasztetów 10. 0,10 kg słoniny w plastrach 11. 5 łyżek kolorowego pieprzu…

Komentarze:

Archiwa