Gościniec Kraków

wigilia firmowa kraków

Off 98
wigilia firmowa kraków
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

Pokazy barmańskie (5)Składniki:

1. 2 polędwiczki wieprzowe
2. 1 łyżka masła
3. 1 cebula
4. 2 łyżki oliwy
5. 1 jajko
6. 3 łyżki bułki tartej
7. 2 łyżki musztardy
8. 2 łyżki oleju
9. 4 jagody jałowca
10. 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć i obsmażyć na oleju, zdjąć z patelni, a następnie oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Cebulę obrać i drobino posiekać, zeszklić na tłuszczu, na którym smażyło się mięso dodając łyżkę masła. Zdjąć patelnię z cebulą z płomienia i dodać do niej rozgniecione jagody jałowca i posiekany tymianek. Wymieszać. Przestudzić. Dodać oliwę, tartą bułkę i jajko. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Polędwiczki posmarować musztardą, a następnie masą ziołową. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około pół godziny. Po wystudzeniu można zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Catering Kraków

    Organizując przyjęcie na duża liczbę gości możemy nie mieć czasu lub nawet i predyspozycji do przygotowania dużej ilości jedzenia. Najlepszym wyjściem jest zamówienie cateringu. Catering Kraków jest najlepszym wyjściem z takiej sytuacji. Takie udogodnienie możemy mieć już od 10 zł za osobę w zależności od ilości zamówienia. Taki catering na jedną osobę może składać się…

  • menu wigilijne dla firm

    Szyszki ryżowe to niekrępujący deser, który przygotować można dosłownie w kilka chwil. Nie wymaga on wielogodzinnych działań w kuchni, a jest bardzo smaczny i pożywny. Do wykonania szyszek ryżowych potrzebować będziemy przede wszystkim ryżu preparowanego. Można go kupić w sklepach spożywczych. Dziś nie jest sprzedawany w takiej dużej ilości, jak przed laty, ale wytrwali poszukiwacze…

Komentarze:

Archiwa