Kuchnia molekularna Kraków

Pizza z dowozem Bielsko Biała

Off 136
Pizza z dowozem Bielsko Biała
1 vote, 4.00 avg. rating (76% score)

pizza-z-dowozem-bielsko-biala-5Placek z sosem pomidorowym, bazylią i serem mozzarella zrobił karierę już na całym świecie. I zapewne w XVIII wieku kiedy po raz pierwszy pizza pojawiła się w menu, nikt nie przypuszczał, że proste danie stanie się najbardziej popularnym daniem na świecie. Historia pizzy zaczyna się w Neapolu, gdzie do tej pory funkcjonuje najstarsza pizzeria, otworzona w XVIII w. Jej smakiem rozkoszowali się królowie, włoskie elity i najbiedniejsze warstwy społeczne. Bowiem pizza zawsze była daniem ekonomicznym i sytym.

W miarę upływu czasu pizza zmieniała się, zarówno jej kształt, dodatki, smaki. Z pewnością najpopularniejszą wciąż pozostaje margheritta: sos pomidorowy, bazylia, ser. Powstała na cześć królowej Włoch Małgorzaty Sabaudzkiej. Tak jej posmakowała, że wprowadziła danie na królewskie stoły.
Dziś także możemy rozkoszować się doskonałym smakiem zarówno margheritty jak i wielu innych. Nasza pizzeria oferuje pod tym względem duży wybór. Można posmakować tradycyjnej margheritty, można skorzystać z naszych propozycji. A dla tych, którzy sami wolą eksperymentować w kuchni, proponujemy własne kompozycje. Pizza z dowozem Bielsko Biała zaprasza.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • restauracja kraków floriańska

    U osób starszych często występują poważne zaburzenia apetytu. Wiele chorób, które przechodzą lub też przeszli w przeszłości, sprawia, że ich układ pokarmowy nie pracuje najlepiej. Jest to o tyle niebezpieczne, że osoby starsze, z racji wieku, są narażone na wiele schorzeń. Z tej przyczyny bardzo ważne jest dla nich dobre odżywianie. Dostarcza ono substancji, które…

  • gościniec kraków

    Składniki: 1. 4 kotlety z piersi indyka 2. 1 pomarańcza 3. Skórka otarta z jednej cytryny 4. 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 5. 1 łyżka posiekanej świeżej melisy 6. Pół szklanki bułki tartej 7. 2 jajka 8. Olej do smażenia 9. Curry 10. Mąka 11. Sól, świeżo starty czarny pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, oprószyć…

Komentarze:

Archiwa