Kuchnia molekularna Kraków

Pieczarkarnia

Off 82
Pieczarkarnia
1 vote, 2.00 avg. rating (56% score)

pieczarkarnia-2Powszechnie znane jest wiele rodzajów grzybów, popularne w Polsce grzybobranie daje dzieciakom podstawową wiedzę o tych organizmach już od najmłodszych lat. Istnieją jednak gatunki, których nie znajdziemy w lesie. Są to gatunki uprawiane w specjalnych halach. Pieczarki, o których mowa to niezwykle popularne grzyby. Fakt, że nie pochodzą z lasu sprawia, iż niemożliwe jest zatrucie się nimi, w przeciwieństwie do tych, które zbierane są w lasach. Bezpieczeństwo właśnie i fakt, że uprawiane są przez fachowych producentów to gwarancja wysokiego popytu na nie w sklepach. Pieczarkarnia (czyli hala do produkcji pieczarek) to specyficzne miejsce, w którym musi panować odpowiednia temperatura (nie za wysoka i nie za niska) oraz odpowiednia wilgotność, aby można było prowadzić tam skuteczną uprawę. Zbiór plonów następuje średnio po około sześciu tygodniach dla jednej hali. Jeżeli przedsiębiorca posiada więcej hal, może zwiększyć częstotliwość zbiorów, co wpływa w sposób pozytywny na jego zyski, osiągane przy działalności tego rodzaju.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • gościniec kraków

    Składniki: 1. 4 kotlety z piersi indyka 2. 1 pomarańcza 3. Skórka otarta z jednej cytryny 4. 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 5. 1 łyżka posiekanej świeżej melisy 6. Pół szklanki bułki tartej 7. 2 jajka 8. Olej do smażenia 9. Curry 10. Mąka 11. Sól, świeżo starty czarny pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, oprószyć…

  • Pizza z dowozem Bielsko Biała

    Placek z sosem pomidorowym, bazylią i serem mozzarella zrobił karierę już na całym świecie. I zapewne w XVIII wieku kiedy po raz pierwszy pizza pojawiła się w menu, nikt nie przypuszczał, że proste danie stanie się najbardziej popularnym daniem na świecie. Historia pizzy zaczyna się w Neapolu, gdzie do tej pory funkcjonuje najstarsza pizzeria, otworzona…

Komentarze:

Archiwa