Kuchnia molekularna Kraków

Pieczarkarnia

Off 135
Pieczarkarnia
1 vote, 2.00 avg. rating (56% score)

pieczarkarnia-2Powszechnie znane jest wiele rodzajów grzybów, popularne w Polsce grzybobranie daje dzieciakom podstawową wiedzę o tych organizmach już od najmłodszych lat. Istnieją jednak gatunki, których nie znajdziemy w lesie. Są to gatunki uprawiane w specjalnych halach. Pieczarki, o których mowa to niezwykle popularne grzyby. Fakt, że nie pochodzą z lasu sprawia, iż niemożliwe jest zatrucie się nimi, w przeciwieństwie do tych, które zbierane są w lasach. Bezpieczeństwo właśnie i fakt, że uprawiane są przez fachowych producentów to gwarancja wysokiego popytu na nie w sklepach. Pieczarkarnia (czyli hala do produkcji pieczarek) to specyficzne miejsce, w którym musi panować odpowiednia temperatura (nie za wysoka i nie za niska) oraz odpowiednia wilgotność, aby można było prowadzić tam skuteczną uprawę. Zbiór plonów następuje średnio po około sześciu tygodniach dla jednej hali. Jeżeli przedsiębiorca posiada więcej hal, może zwiększyć częstotliwość zbiorów, co wpływa w sposób pozytywny na jego zyski, osiągane przy działalności tego rodzaju.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • Kawa do ekspresów

    Od kiedy żywność może być pakowana próżniowo wzrósł strach przed substancjami, które powodują, że nie traci ona na aromacie, smaku i jakości. Jednym z takich substancji jest furan. Furan to związek, który tworzy się nie tylko podczas próżniowego pakowania żywności, ale także podczas pasteryzacji np. słoiczków z żywnością dla niemowląt, piwa, grillowania potraw czy smażenia…

  • Kawa świeżo palona

    Wśród kaw największą popularność w naszym kraju ma kawa po turecku. Jest to kawa świeżo palona zalewana wodą. Jednakże to espresso przyrządzane ze świeżo palonej kawy jest bazą do przyrządzania kaw w kawiarni. Prawidłowo przyrządzona kawa biała składa się w 1/3 z espresso, w 1/3 z gorącej wody i w 1/3 z ciepłego bądź zimnego…

Komentarze:

Archiwa