Kuchnia molekularna Kraków

trufle kraków

Off 101
trufle kraków
1 vote, 1.00 avg. rating (46% score)

Barmani na wesele (5)Składniki:

1. 0,75 kg cielęciny
2. 0,75 kg włoszczyzny
3. 10 dag wędzonego boczku
4. 1 szklanka białego wytrawnego wina
5. 0,20 kg wątróbek drobiowych
6. Pół szklanki śmietany
7. 4 kromki chleba tostowego
8. 3 jajka
9. 1 opakowanie gotowej przyprawy do pasztetów
10. 0,10 kg słoniny w plastrach
11. 5 łyżek kolorowego pieprzu
12. 1 czubata łyżka smalcu
13. Smalec i tarta bułka do formy
14. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. Warzywa oczyścić i umyć. Mięso i warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Zalać winem i pozostawić na dwa dni, aby się zamarynowało. Po dwóch dniach wyjąć mięso z marynaty, osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym smalcu. Podlać wodą, dołożyć boczek i gotować około dwie godziny. Dodać wątróbki i dusić jeszcze piętnaście minut.
Tosty namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Mięso, wątróbki i boczek wyjąć i ostudzić. Razem z tostami zmielić trzykrotnie. Do zmielonego mięsa dodać jajka, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia natłuścić smalcem i obsypać tartą bułką. Nałożyć masę mięsną i przykryć plastrami słoniny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec pasztet przez godzinę. Po godzinie zdjąć z wierzchu słoninę i posypać kolorowym pieprzem. Zapiekać jeszcze około dziesięć minut.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • u kmiecia. gościniec. restauracja hotel

    Zdrowie to podstawa Obezwładniająca liczba pojawiających się w ostatnim czasie ofert żywieniowych w naszym otoczeniu jest naprawdę spora. Jest ona głównie skierowana w kierunku osób, które nie mają czasu lub nie przejawiają specjalnej chęci, żeby przygotować samemu sobie posiłek. Tradycyjne restauracje są coraz częściej urozmaicane nowszymi rodzajami punktów oferujących artykuły garmażeryjne czy też posiłki na…

  • restauracja gościniec kraków

    Składniki: 1. 1,5 kg polędwicy wołowej 2. 30 dag pasztetu z wątróbek drobiowych (pasztet musi być miękki) 3. 40 dag pieczarek lub świeżych grzybów leśnych 4. Pół kilograma francuskiego ciasta 5. 1 cebula 6. 1 jajko 7. 2 ? 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 8. Oliwa 9. Sklarowane masło 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz…

Komentarze:

Archiwa