Kuchnia molekularna Kraków

trufle kraków

Off 130
trufle kraków
1 vote, 1.00 avg. rating (46% score)

Barmani na wesele (5)Składniki:

1. 0,75 kg cielęciny
2. 0,75 kg włoszczyzny
3. 10 dag wędzonego boczku
4. 1 szklanka białego wytrawnego wina
5. 0,20 kg wątróbek drobiowych
6. Pół szklanki śmietany
7. 4 kromki chleba tostowego
8. 3 jajka
9. 1 opakowanie gotowej przyprawy do pasztetów
10. 0,10 kg słoniny w plastrach
11. 5 łyżek kolorowego pieprzu
12. 1 czubata łyżka smalcu
13. Smalec i tarta bułka do formy
14. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. Warzywa oczyścić i umyć. Mięso i warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Zalać winem i pozostawić na dwa dni, aby się zamarynowało. Po dwóch dniach wyjąć mięso z marynaty, osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym smalcu. Podlać wodą, dołożyć boczek i gotować około dwie godziny. Dodać wątróbki i dusić jeszcze piętnaście minut.
Tosty namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Mięso, wątróbki i boczek wyjąć i ostudzić. Razem z tostami zmielić trzykrotnie. Do zmielonego mięsa dodać jajka, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia natłuścić smalcem i obsypać tartą bułką. Nałożyć masę mięsną i przykryć plastrami słoniny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec pasztet przez godzinę. Po godzinie zdjąć z wierzchu słoninę i posypać kolorowym pieprzem. Zapiekać jeszcze około dziesięć minut.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • restauracja trufla kraków

    Składniki: 1. 4 kotlety schabowe (około 70 dag) 2. Pół kilograma mrożonych leśnych grzybów 3. 2 łyżki masła 4. 2 cebule 5. 3jajka 6. Pół pęczka zielonej pietruszki 7. Suszony rozmaryn 8. Mąka i bułka tarta do panierowania 9. Olej do smażenia 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso umyć i osuszy a następnie…

  • krakau tourist

    Składniki: Ciasto: 40 dag mąki 3 dag drożdży 12,5 dag margaryny Pół szklanki mleka Pół szklanki cukru Skórka otarta z cytryny Sól, kurkuma Nadzienie: 10 dag marcepana 20 dag migdałów 5 dag kandyzowanych wiśni 10 dag brązowego cukru 6 łyżek dżemu brzoskwiniowego Cukier puder Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże dodać łyżeczkę maki…

Komentarze:

Archiwa