Restauracja Gościniec Kraków

restauracja gościniec mielno

Off 29
restauracja gościniec mielno
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Filtry powolne, to filtry do wody, jednak wykorzystywane tylko przez stacje uzdatniania wody, które oprócz tego, że przygotowują stosunkowo dużą ilość wody, to dodatkowo dysponują odpowiednim terenem. W Polsce najbardziej znanymi obiektami tego typu są filtry warszawskie, znajdujące się w Zakładzie Wodociągu Centralnego, pracujące od 1885 r.
Filtry powolne

To ogromne prostokątne komory betonowe otwarte lub kryte. Komory są wypełnione od dołu masą filtracyjną (żwirem) i piaskiem. Na tej warstwie znajduje się złoże właściwe (odpowiedzialne za proces filtracji), składające się z piasku. Jako warstwę górną często stosuje się węgiel aktywny.

Jak sama nazwa wskazuje filtry powolne, w odróżnieniu od pospiesznych filtrują wodę długo, a to ma swoje konsekwencje. Otóż przy takim przepływie wody, stają się one biologicznie aktywne. Wynikiem tego jest duży stopień usuwania cząstek stałych, rozkład zanieczyszczeń biochemicznych i procesy prowadzone przez mikroorganizmy.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • catering wigilijny kraków

    Składniki: 1. 12 udek z kurczaka 2. 2 szklanki drobiowego bulionu 3. 1 szklanka jasnego piwa 4. 10 dag wędzonego boczku 5. 4 pietruszki 6. 4 marchewki 7. 20 dag brukselki 8. 1 por 9. 2 łyżeczki kminku 10. Olej 11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i świeżo…

  • il gusto kraków

    Składniki: 1. 2 kg mostka cielęcego 2. 10 dag cielęcej wątróbki 3. Pół szklanki mleka 4. 1 czerstwa bułka 5. 2 jajka 6. 4 łyżki masła 7. 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 8. Gałka muszkatołowa 9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mostek umyć, osuszyć i natrzeć solą. Ostrym nożem oddzielić skórę od żeber tak,…

Komentarze:

Archiwa