Gościniec Floriański Kraków

Maszyna do temperowania

Off 17
Maszyna do temperowania
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Maszyna do temperowania

Same oblewarki do czekolady nie wystarczą, niezbędne są również takie maszyny jak np.maszyna do temperowania o wysokiej wydajności.
Pozwala na przygotowanie mieszanek czekoladowych do powlekania różnego rodzaju asortymentu.. Zapewnia zwiększenie atrakcyjności produktu poprzez oblewanie czekoladą o strukturze krystalicznej otrzymanej w kontrolowany sposób.
Maszyna do temperowania o wysokiej wydajności zapewnia odpowiednie mieszanie i precyzyjną regulację temperatury niezbędne do wytworzenia najbardziej pożądanej struktury krystalicznej, która charakteryzuje wyroby czekoladowe najwyższej jakości. Oferowane są temperatury przetwarzania od 28°C i 32°C oraz typy o wydajności 500 kg/h oraz 1000 kg/h. System pozwala przygotowywać czekoladę o szerokim zakresie receptur w precyzyjnie sterowanych warunkach i umożliwia osiągnięcie jednorodnej budowy krystalicznej określonej przez klienta. Dostępne jest wyposażenie opcjonalne, takie jak zbiornik buforowy, dekrystalizator oraz obieg chłodzący.
Mogą one uzyskać wysoką wydajność produkcji dochodzącą do 1000 kg/h.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy w Łodzi łatwo znaleźć specjaliste który przedstawi nam ciekawą dietę odchudzającą?

View Results

Loading ... Loading ...

Kategorie

Polecamy także:

  • szalony przewodnik kraków

    Każdy prawie smakosz kocha słodycze, ciasta i desery. Popularne ciasta to niewątpliwie torty, w których dominują różne masy, bakalie, orzechy, kokos. Torty mogą być typowo owocowe np. truskawkowe, malinowe, z dodatkiem kremów czy bitej śmietany. Mogą posiadać bezowe warstwy. Oprócz tortów i ciast z masą można wyróżnić ciasta z dodatkiem owoców, białego sera, rodzynek. Słodkie…

  • Kawa do ekspresów

    Od kiedy żywność może być pakowana próżniowo wzrósł strach przed substancjami, które powodują, że nie traci ona na aromacie, smaku i jakości. Jednym z takich substancji jest furan. Furan to związek, który tworzy się nie tylko podczas próżniowego pakowania żywności, ale także podczas pasteryzacji np. słoiczków z żywnością dla niemowląt, piwa, grillowania potraw czy smażenia…

Komentarze:

Archiwa